flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримання судових повісток у вигляді sms-повідомлень

26 листопада 2014, 15:45

 З метою забезпечення своєчасного інформування учасників судового процесу про час і місце розгляду судових справ у Новосанжарському районному суді Полтавської області вже більше року як запроваджено  надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

 Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень учаснику судового процесу слід подати до суду відповідну заявку. Її можна оформити безпосередньо в суді або шляхом роздрукування та заповнення учасником форми, яка розміщена на офіційному веб-порталі Судової влади України. В цій заявці потрібно вказати номер мобільного телефону, на який і буде надсилатися SMS-повістка.

 У випадку зміни номера мобільного телефону чи за наявності обставин, які перешкоджають отримання тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику. І надалі повістки він отримуватиме в загальному порядку, тобто поштовим зв’язком.

 Отже, дорогі громадяни, з метою підвищення оперативності і якості здійснення правосуддя, економії державних коштів,  використання впроваджених інноваційних технічних можливостей для своєчасного інформування учасників судового розгляду Новосанжарський  районний суд Полтавської  області звертається до Вас з проханням активно подавати до суду заявки про отримання судових повісток в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень.