flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Новосанжарському районному суді для школярів провели ігрове судове засідання

12 грудня 2019, 09:36

11 грудня Новосанжарський районний суд Полтавської області відчинив свої двері 17 школярам 7-9 класів Лелюхівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області у супроводі вчителя Віри Двірної.

Голова суду Тетяна Стрельченко розповіла про завдання суду, суддів, працівників апарату суду, учасників процесу, спори що вирішуються у судовому процесі.

Під час заходу учні дізнались про міфічний символ правосуддя, атрибути судової влади, правила поведінки у суді, роботу канцелярії, секретарів судового засідання, помічників суддів, головного спеціаліста з ІТ, архіваріуса.

Разом з заступником керівника апарату Ліаною Авакян школярі відвідали кабінети працівників суду в результаті чого змогли спостерігати за їх роботою та спілкуватися з ними.

Для засвоєння отриманої інформації учням було запропоновано взяти участь у ігровому судовому засіданні. Діти спробували себе у ролі судді, помічника судді, секретаря судового засідання, працівника канцелярії, адвоката, позивача та відповідача.

Колектив суду висловлює подяку за яскраві та позитивні емоції від створеної, дітьми, атмосфери.

 

За повідомленням прес-служби суду